Cvičení: Další akce s Českým červeným křížem

04.05.2010 07:15

Členové zásahové jednotky SDH se zúčastnili další z mnoha akcí, které pořádal ČČK Blansko. Tentokrát měla tato akce za úkol přilákat lidi naučit se pomoci v souvislosti s první pomocí. Akce se uskutečnila za nádherného prosluněného nedělního odpoledne (25. 4. 2010 od 15:00) na hřišti v  Dolní Lhotě.

 

Návštěvníci se dozvěděli jek poskytovat první pomoc, několik informací o ČČK jeho činnosti a o úspěších humanitární jednotky ČČK oblastního spolku Blansko. Naše jednotka spolupracovala při ukázce vyproštění osoby z havarovaného vozidla. Úkolem jednotky bylo zajištění místa nehody a vozidla proti pohybu, provedení protipožárních opatření a zajištění přístupu k poraněnému. Samotnou zdravotnickou část záchrany provedla právě humanitární jednotka ČČK.

Akce byla celkově hodnocena jako velice vyvedená, počasí přálo a i návštěvou byli pořadatelé mile překvapeni. SDH Olešná s ČČK úzce spolupracuje při zajišťování různých akcí a cvičeních. Naposledy se jednotka SDH zúčastnila s ČČK Blansko jako zdravotní dohled při Mši svaté v Brně – Tuřanech nebo prováděla ukázku při teroristickém útoku - zásah osob bojovými otravnými látkami, které proběhlo v rámci mezinárodní konference v Brně.