Město Blansko a sbory dobrovolných hasičů - část I.

01.04.2010 08:34

Možná někteří z vás občas zabrouzdají ná stránky města Blanska, ale pouze část těch, kteří se na těchto stránkách ocitla zbystřila, když byly uveřejněny celkem tři články o dobrovolných hasičích. Pojďme se pohlédnout, co bylo v těchto článcích možné nalézt a uveďme některé informace na pravou míru případně je upřesníme.

 

Dobrovolní hasiči Blanska převzali novou techniku

11. února 2010

Dne 2. února 2010 se stal pro některé jednotky SDH dnem, kdy obdrželi novou výstroj, výzbroj a techniku a někteří tak doplnili svoje prostředky nebo je obměnili. Jednalo se o jednotky SDH Dolní Lhota, SDH Horní Lhota a náš sbor SDH Olešná. Všechny tyto prostředky byly financovány z prostředků Jihomoravského kraje, resp. z účelových dotací právě pro hasiče. Nové vybavení v celkové hodnotě 750 tis. Kč, tak zvýšilo akceschopnost uvedených jednotek.

Pojďme se pohlédnout za tím, co uvedené jednotky za tuto částku nakoupily. Tedy za informací, kterou v daném článku nenajdete. Pak sami můžete posoudit, zda je pro jednotku daná technika přínosem a nebo zda by účelová dotace mohla sloužit lépe někde jinde. Jednotka SDH Dolní Lhota jako jednotka, která zasahuje zpravidla v souvislosti s "velkou vodou" nakoupila do své zbrojnice plovoucí čerpadla a novou přenosnou motorovou stříkačku. K ní obdržela i sadu příslušenství (sací hadice, požární hadice a proudnice). Jednotka SDH Horní Lhota (dá-li se tato jednotka nazývat jednotkou - spíše požární hlídkou) obdžela přenosonou motorovou stříkačku.

A co JSDH Olešná? Naše jednotka, která pravidelně zasahuje u technických pomocí a občas, když se zadaří i u požárů, za určenou částku 250 tis. Kč nakoupila osobní ochranné pracovní prostředky na dovybavení členů (zásahové přilby Gallet F1SF, zásahové kabáty, zásahové boty a rukavice) a dále dva izolační dýchací přístroje - vzduchové, přetlakové (Drager - PA 90 Basic) a k tomu dvě náhradní tlakové láhve. Pro lepší možnost komunkace při zásahu se jednotka dovybavila přenosnými radiostanicemi Motorola CP340.

Doufáme, že tyto prostředky, které jednotky obdržely, nebudou při ostrém zásahu muset používat a pokud ano, pak věříme, že budou hlavní příčinou úspěšného zásahu a hasičům významně pohomou při jejich práci.

Diskuze k tomuto článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek