SDH Olešná a ČČK Blansko na cvičení NBC International

06.05.2010 07:05

Přinášíme Vám sice článek staršího data, ale o naší činnosti a významné spolupráci s ČČK Blansko.

Ve dnech 28. - 30. 10. 2008 se uskutečnila v Brně mezinárodní konference zaměřená na oblast chemických, biologických, radiologických, jaderných a explozivních nebezpečí. Konferenci uspořádalo ve spolupráci s VUT Brno a Vojenským technickým ústavem ochrany, vydavatelství britského odborného časopisu NBC International. 

Součástí programu byla dne 28.10.2008 ve 14.00 hodin ukázka zásahu hasičů a zdravotníků ČČK v kontaminovaném prostředí. Společně s ČČK Blansko se do ukázky a nácviku zapojili i členové naší zásahové jednotky. Cílem bylo uskutečnit společný zásah profesionálů a dobrovolníků v prostředí, které bylo kontaminováno chemickými látka a ve kterém bylo větší množství zasažených osob. Ukázka byla unikátní v tom, že jsou pouze dva státy na světě, kde zasahují zdravotníci v kontaminovaném prostředí. Úkolem bylo ověřit, jak dlouho trvá příprava odborné zdatných dobrovolníků na tento úkol a jak se ho zhostí. Cvičení předcházela příprava v rozsahu dvou dnů s použitím improvizovaných pomůcek, který vedl Ing. Pavel Častulík Csc., expert na problematiku CBRN.

 

O tomto čvičení vyšel i zdařilý článek v odborném časopise určeném pro hasiče, záchranáře, policisty a krizové manager - RESCUE report. Článek si můžete přečíst zde!

 

FOTOGALERIE

 

Diskuze k tomuto článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek