Prevence - vtipné spoty pro poučení veřejnosti

25.04.2010 19:56

Mladí studenti vytvořili vtipné spoty pro hasiče

V rámci preventivní osvěty zaměřené na přiblížení nebezpečí požárů v domácnostech, vytvořila, na základě zadání generálního ředitelství HZS ČR, skupina studentů písecké Filmové akademie Miroslava Ondříčka osm velice vtipných animovaných spotů.  

Přibližně na konci minulého roku byli studenti magisterského stupně Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku (FAMO) pověřeni, aby v rámci svých semestrálních prací vytvořili sérii krátkých spotů na téma prevence požární ochrany a konkrétně se zaměřili na snížení počtu zranění v domácnosti tak, jak je k tomu na základě vzájemné dohody vyzvalo generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky.

Hasiči, kteří si spoty převzali osobně z rukou zástupců celého studentského realizačního týmu bratrů Viktora a Vítězslava Urešových jsou s podobou spotů nadmíru spokojeni. Spoty, které hasiči obdrželi, kopírují jejich současné představy o tom, jak by se moderním způsobem mohla veřejnost varovat před nebezpečím požárů. Spoty jsou krátké a vtipné přičemž neztrácejí obsahovou a poučnou hodnotu.

Hasiči by rádi tyto spoty dostaly do všech médií, které je budou schopny přehrát a prezentovat široké veřejnosti. Zároveň doufají, že právě profesionální provedení a jejich vtipnost nám pomohou k tomu, aby se tyto spoty mezi lidmi rychle rozšířily. Samozřejmě je bude možné volně používat při různých školeních a přednáškách.

článek převzat ze stránek GŘ HZS ČR - https://www.hzscr.cz

kpt. Bc. Radek Kislinger

tiskový mluvčí - GŘ HZS ČR  

 

Diskuse k tomuto článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek