Soutěž: 1. kolo soutěže v požárním sportu

09.05.2010 07:27

29. května 2010 bude dnem, kdy se ve Spešově utkají mezi sebou týmy sborů dobrovolných hasičů z okrsku Blansko v disciplínách požárního sportu. Jak je uvedeno, tak soutěž se uskuteční pod záštitou SDH Spešov. Loni soutěž pořádal SDH Obůrka a před nimi dvakrát na vysoké úrovni SDH Těchov, který má s požárním sportem v našem okrsku nejvíce zkušenností. Nicméně SDH Spešov má s pořádáním soutěží také svoje zkušennosti, když každoročně pořádá trochu jinou soutěž v požárním útoku, a to požární útok družstev z přistavených vozidel nebo přívěsných vozíků.

Minulý rok byl rokem úspěšným pro hasiče z Těchova, když na obsadili v kategorii mužů první dvě místa a u žen místo první. Soutěže se loni zúčastnilo 8 družstev mužů (hned tři z Těchova, dvě ze Spešova a po jednom z Dolní Lhoty, Obůrky a Olešné) a tři družstva žen (dvě z Olešné, jedno z Těchova). Na dobře připraveném povrchu však nejvíce nadchla přihlížející diváky úkázka útoku těch nejmeších - žáků z Těchova.

Soutěž měla dvě části - štafeta na 4×100 m a požární útok. U žen zvítězilo družstvo z Těchova a u mužů Těchov A.
Celkový vítěz, tedy družstvo Těchova, pak reprezentoval okrsek Blansko na okresním kole soutěže. Zde se však ani jednomu družstvu nepodařilo postoupit. Vítězství zde obhájili muži z Horního Poříčí, kteří se nakonec probojovali do republikového kola, a jako obhájci titulu skončili druzí.

Pořadatelé věří, že soutěž bude vyvedená a soutěžící přijde podpořit velký počet diváků, a to nejen z řad rodin a příbuzných, aůe také přátel i jiných spoluobčanů. Přijďte i Vy - jste srdečně zváni a těšíme se od 9.00 hod. na Vaši účast!

 

Diskuze k tomutu článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek