Soutěž: Úspěch družstva v 1. kole soutěže ve Spešově

03.06.2010 17:48

V neděli, 30. května 2010 od 9.00 hodin, se uskutečnilo ve sportovním areálu ve Spešově 1. kolo soutěže v požárním sportu. Soutěž mírně co do účasti ovlivnila změna termínu soutěže na poslední chvíli. Původně se soutěž měla uskutečnit v sobotu, z důvodu nepřízně počasí a nutnosti přesunutí místa konání (přesun z koupaliště do sportovního areálu), bylo nutno změnit i sobotní termín na nedělní.  Přesun termínu nedovolil, aby se soutěže zúčastnily tři naše družstva (muži, ženy a děti). SDH Olešná tak měla účast na soutěži s družstvem mužů a dětí. Drobné problémy změna termínu způsobila i družstvu mužů, které muselo mírně improvizovat, ale i přesto toto družstvo dostálo nečekaného úspěchu, když do poslední chvíle bojovalo o postup do okresního kola :D

Soutěže ve Spešově se zúčastnilo celkem 10 družstev, z toho 2 družstva žen a 2 družstva dětí. Největší účast měl již tradičně sbor dobrovolných hasičů z Těchova (3 družstva mužů, 1 družstvo žen a 1 dětí), dále se třemi družstvy se zúčastnil SDH Spešov (2 družstva mužů a 1 družstvo žen) a dále SDH Olešná se dvěma družstvy (muži, děti). Pokud se tedy zamyslíte přesněji, tak soutěže se zúčastnili pouze tři sbory z celkových 7. Bohužel soutěže se zpravidla nezúčastnili Ti, kteří obdrželi nejvyšší částky na nákup nové techniky.

 

Soutěž byla z pořadatelského hlediska velice dobře připravená a jako první začala královskou disciplínou, tj. požárním útokem. Jako první na trať vyrazili muži z Olešné a dosažený čas 25.75 je nečekaně dlouho držel na špici. Náš dosažený čas v požárním útoku byl překonán jen družstvem z Těchova B. Následně přišly na řadu družstva žen – výsledky. A nakonec si zasoutěžili i dvě družstva mladších žáků, když lépe se umístily děti z Těchova. V každém případě většina mladých hasičů z Olešné soutěžila teprve poprvé a hlavní je, že útok se jim povedl.

Jako další disciplína přišla na řadu štafeta 4x100 metrů. Tato z důvodu prostorových možností byla zkrácena na 4x50 metrů a z důvodu nepřízně počasí byla z bezpečnostních důvodů odstraněna i kladina. První rozběh se nám moc nepovedl, když ve 4. úseku („kladina“) došlo k pádu půlspojky a následné časové ztrátě. Ve druhém rozběhu však nedošlo k chybě na žádném úseku a družstvo mužů potvrdilo druhé místo z požárního útoku. Čekali jsme tak již jen na klopýtnutí družstva Těchov B, což by nás v případě jejich zaváhání mohlo posunout na celkové 1. místo. Těchov B však potvrdil svoje první místo a o celkovém umístění bylo rozhodnuto. SDH Těchov celkové 1. místo a SDH Olešná 2. místo. Po štafetě mužů přišla na řadu štafeta žen, kde lépe skončily ženy z Těchova, před ženami ze Spešova.

 

Pro upřesnění uvádíme tabulku s jednotlivými výsledky SDH Olešná:

Kategorie muži

umístění

SDH

pož. útok

štafeta

1. pokus

1. pokus

2. pokus

1

Těchov B

20.06

35.90

34.78

2

Olešná

25.75

40.60

38.16

3

Spešov A

29.65

N

41.68

 

Kategorie žáci

umístění

SDH

pož. útok

1. pokus

1

Těchov

22.40

2

Olešná

38.28

 

Kompletní výsledkovou listinu 1. kola soutěže v požárním sportu – Spešov 2010, si můžete stáhnout ZDE!

 

Na závěr byly předány ceny z rukou starosty okrsku Blansko, p. Milana Křivánka, přišlo jeho poděkování všem, co se na soutěži podíleli a všem co, se přišli třeba jen podívat. Hlavní, a to putovní pohár věnovaný starostkou města Blanska předal místostarosta Blanska, p. Toufar. Jako první ho tedy nad hlavy mohli zvednout soutěžící z Těchova, příští rok to může být třeba i náš sbor.

Všem, kteří se soutěže zúčastnili, děkujeme! Těm, kteří se umístili, gratulujeme a se všemi se těšíme na další společné setkání.

 

Celou fotodokumentaci ze soutěže můžete shlédnout ZDE!

 

Související články:

Soutěž: 1. kolo soutěže v požárním sportu (9. 5. 2010)

FOTOGALERIE: 1. kolo soutěže v požárním sportu - Spešov 2010

 

 
 

Diskuze k tomuto článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek