Soutěž: Hlídky Mladých zdravotníků - Jak to dopadlo?

23.05.2010 11:20

Mladí hasiči se ve středu 12. května 2010 v okolí zimního stadionu Blansko zúčastnili již podruhé soutěže Hlídek mladých zdravotníků. Soutěž, která je určená pro školy a sdružení pracující s mládeží a je zaměřená především na oblsat první předlékařské pomoci, pořádal již tradičně Český červený kříž, oblastní spolek Blansko. Naši mladí hasiči se soutěže vůbec poprvé zúčastnili vloni a předvedli, že poskytnutí první pomoci jim není žádná neznámá.

Soutěž rozdělená do dvou základních kategorií - I. stupeň (1. - 5. třída ZŠ) a II. stupeň (6. - 9. třída). Přičemž kategorie jsou rozdílné především svojí obtížností pro ošetření. Naši "zdravotníci" soutěžili v obou kategoriích a to v pěti disciplínách. Na jednotlivých stanovištích pak ošetřovali poranění jako bezvědomí, krvácení, poranění páteře, úpal, uštknutí zmijí, zlomeniny, atp. Jednotlivé úkony, které museli provést, byly bodované a za každé správné či nesprávné použití materiálu, správný ači nesprávný postup získávali nebo ztráceli body.

Soutěž, která má dlouho tradici byla pro naše mladé hasiče úspěšná, a to i přesto, že se neumístili na bedně. Mladým zdravotníkům v kategorii I (1. - 5. třída) utekolo 3. místo jen velice těsně a z devíti týmů se umístili na krásném 4. místě, litují drobných zaváhání na jednotlivýmch stanovištích. Mladí zdravotníci ve starší kategorii se umístili ma 5. místě z šesti družstev.

I když se mladí hasiči na bedně neumístili, tak jistě nabrali potřebné zkušennosti, které využijí přístí rok a nebo tím mohou i někomu zachránit život!

 

Související články:

Soutěž: Hlídky mladých zdravotníků (3. 5. 2010)

Diskuze k tomuto článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek